Canada

Canada

Een van de gevonden camera's.
Nieuws - 31 okt 2022

Een team van Teton Gravity Research (TGR) vond de verborgen plek waar de camera-apparatuur van bergbeklimmer Bradford Washburn lagen.

berggeit horens
Nieuws - 23 sep 2021

De hoorns van berggeiten zien er niet alleen gevaarlijk uit, dat zijn ze ook echt. Dat ondervond een grizzlybeer in de Canadese Rocky Mountains.

The Manneken Trip
Nieuws - 4 jan 2018

Als ​‘Manneken Trip’, gaat de Belg Arnaud Maldague van noord naar zuid over het Amerikaanse continent, zonder gemotoriseerd vervoer!

Blog - 9 mrt 2017

Een trail van bijna 5.000 kilometer, van de grens van Canada naar de grens van Mexico. Voor velen zal het als een onrealistisch avontuur klinken, maar over enkele maanden zal deze hike voor mij gaan beginnen. De backpack gaat op, gevuld met slechts het minimaal nodige. Met een kleine groep zal ik mij wagen aan de trail, die ons door uitdagende natuurgebieden zal leiden.

Nieuws - 17 jan 2017

Een 29-jarige snowboarder in Canada filmde zijn val in een lawine met een helmcamera. Gelukkig overleefde hij zijn onverwachte schuiver door de sneeuw, hij trok aan het koord van zijn lawine airbag. Kan hij dankzij deze uitrusting zijn 30ste verjaardag vieren?

Nieuws - 2 jan 2017

In 2017 bestaat Canada 150 jaar. En dat vieren de Canadezen op grootse wijze. Om iedereen te laten genieten van al het moois dat het land te bieden heeft, zijn de Canadese nationale parken heel 2017 gratis toegankelijk! 

Nieuws - 17 okt 2016

Honderden kilomters hiken door de VS en Canada, in het spoor van elanden. Wie een nieuwe wandelroute van de Adirondack Mountains in de VS naar Algonquin Provincial Park in Canada volgt, wandelt in het voetspoor van eland Alice. De nieuwe route moet helpen bij het beschermen van de migratieroutes van elanden. 

Nieuws - 23 sep 2016

Bijna 25 jaar geleden werd begonnen met de aanleg en als het werk in 2017 dan eindelijk af is, is het het langste wandelpad ter wereld. De Trans Canada Trail is een netwerk van bijna 24.000 kilometer aan routes die geschikt zijn voor wandelaars, fietsers, tourskiërs en  ruiters die zich uitstrekken over heel Canada.

Abonneren op Canada