Bergen Magazine

Het nieuwe nummer van Bergen Magazine is verschenen

Bergen MagazineIn het laatste nummer van Bergen Magazine van 2010 kan je weer genieten van de schitterende bergen in de Dolomieten in Italië, de verlaten Dovrefjell in Noorwegen, de hectiek van een Oostenrijkse berghut, cultuur in het bergachtige Bellino, de Zwitserse kartografie, de bruine beer en vulkanen in Ecuador.

Klik hier als je meer weten over dit nummer van Bergen Magazine.

Bergen Magazine, Sextener DolomietenHet thema in dit nummer zijn de ruige Sextener Dolomieten. Zij vormen het meest noordelijk gelegen Dolomietenmassief. En ongetwijfeld het beroemdste, want wie kent de Drei Zinnen niet, het spectaculaire pronkjuweel van de 'Bleke Bergen 'en een magneet voor ervaren rotsklimmers.

Op Bergwijzer.nl vind je extra artikelen over de Sextener Dolomieten:
De coverfoto van Bergen Magazine is niet zomaar gekozen, lees hier het verhaal van de fotograaf en auteur Bert Vonk over de beroemde Noordwand van de Drei Zinnen in de Sextener Dolomieten.

Een schitterende wandeling vind je in het artikel van Bert Vonk "In de ban van de Drei Zinnen". Wil je liever klettersteigen, lees dan het artikel van Michiel Vermeulen, "Klettersteigen rondom de Drei Zinnen".

Bergen Magazine, Plauener Hütte Ilja Bos werkte een zomerlang in een berghut hoog boven het Oostenrijkse Zillertal en schreef haar ervaringen op. Een verhaal over passie en frustratie, topdrukte en gekmakende eenzaamheid.

Tijdens een tocht door het Noorse nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella opent het oeroude landschap zich als een geologisch boek. Op Bergwijzer.nl vind je een trektocht van vier dagen door Dovrefjell beschreven.

Bergen Magazine, BellinoIn Val Varaita in de Italiaanse provincie Piemonte is er een dorp waar de tijd voorbijgaat met de snelheid van de zon: Bellino. In dit bergdorp zijn de zonnewijzers op de gevels van de huizen het bezichtigen waard. 

 

Wil je zelf ook een reportage schrijven voor www.bergwijzer.nl, laat ons dat snel weten!

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer