NSK Lead 2018

Het NSK Lead komt eraan

Save the date! 9 juni 2018 wordt in de Utrechtse klimhal Neoliet het Nederlands Kampioenschap Leadklimmen gehouden. Een dag lang strijden de studenten om de titel beste studenten sportklimmer van het jaar.

Het NSK Lead

In de Utrechtse klimhal wordt een grote hoeveelheid klimroutes uitgezet, waarop de deelnemers zich kunnen kwalificeren voor de finale. De vijf dames en vijf heren die na de kwalificatie de meeste punten hebben, zullen aan het eind van de dag de krachten meten op de finaleroute. Wie daar het hoogst komt, mag zich Nederlands kampioen noemen.

Side-events

Naast de klim-competitie zijn er ook nog een aantal side-events waar ook prijzen te winnen zijn. Er zijn wedstrijden in het campus boulderen, een speed competitie en echte cliffhangers kunnen zich wagen aan de beastmaker.

Het kampioenschap moet natuurlijk ook gevierd worden, dus bereid je voor op een goed feestje na het klimmen. En omdat zo’n feestje natuurlijk een beetje kan uitlopen, is er de mogelijkheid om in de klimhal te overnachten.

Meedoen?

NSK lead 2018Het NSK Lead 2018 wordt gehouden op 9 juni in Klimhal Neoliet in Utrecht. Inschrijvingen zijn open voor studenten die zijn ingeschreven bij een HBO- instelling of universiteit. Wil je niet klimmen, maaar wel een bijdrage leveren aan het event? De organisatie zoekt nog vrijwilligers.

Voor meer informatie over het programma, de eisen voor inschrijving en natuurlijk het NSK Lead-lied kun je kijken op de site van het NSK Lead.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!