apfelstrudel

Hoe duur is je apfelstrudel?

Iedereen kent 'm. Die lekkere apfelstrudel die je als lunch, toetje of tussendoortje eet. Aan de hand van de prijs van zulke gerechten kun je vaak redelijk de prijzen in een skigebied inschatten. Daarom heeft wintersportwebsite Snowplaza de prijzen van apfelstrudels in de populairste Oostenrijkse skigebieden gemaakt: de 'apfelstrudelindex'.

Apfelstrudel goed vergelijkingsmateriaal

Snowplaza vergeleek de prijzen van een apfelstrudel met vanillesaus van alle hoogste restaurants van de skigebieden. De apfelstrudel is een populaire snack, en de ingrediënten en omvang zijn overal vrijwel gelijk. Daardoor zijn de strudels volgens de site goed met elkaar te vergelijken.

Verschillen in prijzen

De onderzoekers van Snowplaza ontdekten dat er behoorlijk wat verschillen zitten tussen de prijzen van de Oostenrijkse apfelstrudels. Bij de Schneekarhütte in Mayrhofen betaal je € 8,50, bij Gipflstadl Wagrain in Flachau betaal je € 4,20. De gemiddelde prijs van een apfelstrudel in Oostenrijk is €5,49.

Snowplaza vergeleek niet alleen de prijs van apfelstrudels in Oostenrijk, ook de prijzen van de gernknögel en de schnitzels werden vergeleken en verwerkt in de genrknögel-index en de schnitzel-index. De hele uitslag van het onderzoek kun je vinden op de site van Snowplaza.

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.