apfelstrudel

Hoe duur is je apfelstrudel?

Iedereen kent 'm. Die lekkere apfelstrudel die je als lunch, toetje of tussendoortje eet. Aan de hand van de prijs van zulke gerechten kun je vaak redelijk de prijzen in een skigebied inschatten. Daarom heeft wintersportwebsite Snowplaza de prijzen van apfelstrudels in de populairste Oostenrijkse skigebieden gemaakt: de 'apfelstrudelindex'.

Apfelstrudel goed vergelijkingsmateriaal

Snowplaza vergeleek de prijzen van een apfelstrudel met vanillesaus van alle hoogste restaurants van de skigebieden. De apfelstrudel is een populaire snack, en de ingrediënten en omvang zijn overal vrijwel gelijk. Daardoor zijn de strudels volgens de site goed met elkaar te vergelijken.

Verschillen in prijzen

De onderzoekers van Snowplaza ontdekten dat er behoorlijk wat verschillen zitten tussen de prijzen van de Oostenrijkse apfelstrudels. Bij de Schneekarhütte in Mayrhofen betaal je € 8,50, bij Gipflstadl Wagrain in Flachau betaal je € 4,20. De gemiddelde prijs van een apfelstrudel in Oostenrijk is €5,49.

Snowplaza vergeleek niet alleen de prijs van apfelstrudels in Oostenrijk, ook de prijzen van de gernknögel en de schnitzels werden vergeleken en verwerkt in de genrknögel-index en de schnitzel-index. De hele uitslag van het onderzoek kun je vinden op de site van Snowplaza.

 

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen