Lawinegevaar

Hoog lawinegevaar door nieuwe sneeuw

Een vers pak sneeuw zorgt voor verhoogd lawinegevaar in de Alpen. Het afgelopen weekend sneeuwde het al flink. Daarbij woei het hard, wat op sommige plaatsen voor een ware sneeuwstorm zorgde. Achter die kou trekt nu een warmtefront over de Alpen. Die afwisseling van kou en warmte zorgt ervoor dat de verschillende sneeuwlagen kunnen gaan schuiven.

Hoog lawinegevaar

De oude en nieuwe sneeuw zijn nog niet aan elkaar gehecht. En de invallende dooi helpt daar zeker niet bij. Op veel plekken is het lawinegevaar op ‘aanzienlijk’ of hoger. Op de site van de European Avalanche Warning Services EAWS kun je informatie vinden over de lawinesituatie in jouw wintersportgebied. De situatie kan van moment tot moment en van tijd tot tijd verschillen. Daarom is het voor wintersporters van belang om vooral de lokale berichten goed in de gaten te houden.

Weersverwachting later in de week

Maandag en dinsdag blijven de temperaturen in de Alpen hoog. De Alpenweerman en Weerplaza verwachten dat de temperaturen hier en daar in het dal kunnen oplopen tot zo’n 15 graden, met hier en daar nog hogere uitschieters. Halverwege de week gaan de temperaturen weer dalen. Dan kan er ook weer nieuwe sneeuw gaan vallen.

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past