Hotel van zeecontainers in de Kaukasus

Hotel van oude zeecontainers gebouwd in skigebied Kaukasus

In Georgië, 400 kilometer ten noorden van Tbilisi, is bij het skigebied een hotel van oude zeecontainers gebouwd, als onderdeel van een recyclingproject. Het Quadrum Ski and Yoga Resort staat op palen tegen een bergrug. De zeecontainers zijn verspringend op elkaar geplaatst, waardoor er balkons zijn ontstaan.

Room with a mountainview

De voorkant van een container, die je als chalet kunt huren, is geheel van glas, zodat je een weids uitzicht op de omgeving hebt. Het verder modern ingerichte en comfortabele hotel heeft de beschikking over een zwembad, een sauna, wellness- en yogafaciliteiten en de meest luxe ‘chalets’ hebben een jacuzzi. Bij de bouw zijn van dit duurzame resort in de Georgische bergen zijn alleen lokale ondernemers betrokken geweest.

Wintersport in de Kaukasus

Als internationale wintersportbestemming is Georgië nog relatief onbekend. Van oudsher zijn er twee gebieden, te weten Gudauri, geschikt voor meer ervaren skiërs en Bakuriani, zeer gewild bij gezinnen met kinderen. Sinds 2011 is er in Noord-West Georgië een moderne skibestemming bijgekomen, bij de regiohoofdstad Mestia. Door de ligging op grote hoogte is het er zeer sneeuwzeker. Je kunt er tot in de zomer skiën.

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling