Jelle Staleman Mondiavisueel

Jelle Staleman vertelt over de hoogste toppen van de Alpen bij Mondiavisueel

Jelle Staleman beklom alle 4000’ers in de Alpen. En ook buiten de Alpen heeft Jelle een glansrijke carrière. Hij deed mee aan een expeditie op de K2, en deed een ‘eerstbeklimming’ in Groenland. Bij Mondiavisueel vertelt hij alles over zijn hoogte- en dieptepunten.

Berg- en wintertraining

Jelle Staleman wist als zevenjarige al dat hij later de bergen in wilde als berggids. Als kleine jongen ging hij al de Ardennen in, en later ook naar Noorwegen en de Pyreneeën. Bij het Korps Mariniers deed hij ervaring op tijdens berg- en wintertrainingen in Noorwegen. Na zijn tijd in het leger, bleef hij de bergen in gaan, nu als berggids, vaak met cursisten.

Alle 4000’ers van de Alpen

Als professioneel bergbeklimmer beklom Jelle Staleman alle 82 4000’ers van de Alpen. Tijdens Mondiavisueel zal hij ook vertellen over de avonturen en anekdotes die hij meemaakte op deze bergen, met voor ons vaak bekende namen zoals Grandes Jorasses en de Matterhorn. De Finsteraarhorn was de laatste van de 82 die door Jelle bedwongen werd. 

Jelle Staleman

Op tijd omdraaien

Speciale aandacht is er voor Jelle z’n benadering van de bergen. De bergen zijn voor Jelle namelijk altijd de baas. Wanneer draai je op tijd om, om het een andere keer nog eens te proberen?

Programma

In april vertelt Jelle Staleman zijn verhaal in zes theaters. De eerste presentatie is op 11 april in Oosterhout. De tour wordt afgesloten in Alkmaar op 20 april. Het volledige programma vind je op de site van Mondiavisueel. Nieuwsgierig? Hieronder vind je alvast een trailer. Hier kun je kaarten voor de voorstellingen bestellen

Jelle Staleman Mondiavisueel

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past