Narcissengondel

Kabelbaan van bloemen tijdens narcissenfeest

NarcissengondelAfgelopen weekend vond de 53ste editie van het narcissenfeest plaats in de bergen van Schladming, Oostenrijk. Traditiegetrouw werd alles in het gebied versierd met narcissen. Ook de gondel naar de Dachstein, de gletsjer van het berggebied werd onder handen genomen en puilde uit van de narcissen.

De bergen en meren van Schladming werden versierd met de bekende bloemen. Zo was er ook een parade waar grote sculpturen gemaakt van narcissen over het meer dreven. Ongeveer 22.000 toeschouwers uit de hele wereld zagen op een perfecte dag met 26 graden en blauwe lucht onder andere een narcissenhert langs varen. Het hert was gemaakt van 200.000 bloemen door de jongeren van het plaatselijke platteland. Ook een narcissensculptuur van animatiefiguur Homer Simpson, gehuld in een lederhose voer langs het publiek.

Het eerste narcissenfeest werd in 1960 gehouden als voorjaarsfeest voor de gasten van het Ausseerland. Sindsdien behoort het in heel Europa tot de populairste manifestaties en vindt het meestal plaats in het laatste weekeinde in mei. Het hoogtepunt van dit feest van klederdrachten, gewoonten en gebruiken is de grote optocht met de meest uiteenlopende bovendimensionaal grote figuren gemaakt van narcissen. De autoprocessie vindt altijd plaats in Bad Aussee, de bootprocessie afwisselend op het meer van Altausseer en op het Grundlmeer.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?