© orangejack Crowder's Mountain

Klimmer overleden in Crowder's Mountain State Park

© orangejack Crowder's MountainIn Crowder’s Mountain State Park in North-Carolina is maandag een klimmer overleden nadat hij tijdens de afdaling van Crowder’s Mountain 20 meter was gevallen. Een andere klimmer in hetzelfde gebied heeft dinsdag drie uur lang zwaargewond doorgebracht op een klif nadat hij was gevallen.

De beklimmer (53) van Crowder’s Mountain viel in de afdaling via de Middle Finger-wand nadat een van de ankers losraakte waaraan hij zijn klimtouw had bevestigd. Doordat een tweede anker losraakte, viel hij twintig meter naar beneden en botste tegen de rotswand, waar hij in de lucht bleef hangen.

Kort daarna bleek dat hij was overleden. Eerder dit jaar kwam op Crowder’s Mountain een man om die afval verzamelde. Sinds de jaren ’80 zijn op Crowder’s Mountain zeker negen mensen omgekomen. De berg steekt ongeveer 240 meter en steil boven zijn omgeving uit.

Drie uur zwaargewond op een rotswand

Een 23-jarige klimmer raakte dinsdag zwaargewond door een val van Shortoff Mountain in Crowder’s Mountain State Park. Andere klimmers zagen het gebeuren en belden 911, maar het duurde nog drie uur voordat de man gered kon worden. Door de steilte van de rotswand bleek een redding per helikopter nodig. Bekijk een filmpje van de redding op globalnews.ca.

Bron: The Charlotte Observer

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden