Klimzaal Balance

Klimzaal Balance heeft haar deuren geopend!

BoulderenNa anderhalf jaar hard werken is het dan zo ver, Klimzaal Balance heeft haar deuren in Ledeberg (België) geopend! Ze begonnen met een ruïne en nu is er een complete boulderzaal te vinden. Er zijn voldoende boulders aanwezig voor beginners én gevorderden, die regelmatig worden vernieuwd. Na afloop kun je aan de bar napraten met een drankje.

Geschiedenis

Onder het nieuwe, volledig beglaasde en opengaande dak getuigen de oude spanten en oorspronkelijke muren van een gebouw met een bewogen verleden. Volgens de lokale overlevering heeft het gebouw tot halfweg de 20ste eeuw dienst gedaan als paardenstal voor de rijkswacht. Daarna werd het pand omgebouwd tot schrijnwerkerij. De laatste jaren werd het gebouw verhuurd aan een aannemer, waarbij op een gegeven moment een deel van het gebouw afbrandde. Bij de aankoop van het gebouw in 2009, na een lange zoektocht naar een voldoende groot en toch betaalbaar pand, was het nog weinig meer dan een ruïne.

Boulderzaal

Het gebouw is helemaal opgefrist om vanaf oktober 2014 dienst te kunnen doen als klimzaal. Meer specifiek is het een boulderzaal, dit is een klimvariant waarbij er tot beperkte hoogte geklommen wordt zonder touw. Dikke valmatten zorgen er voor dat alles veilig verloopt.

De klimsport in het algemeen en boulderen in het bijzonder hebben de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Hier zijn goede redenen voor: klimmen is een sociale sport, die zowel mentaal als fysiek een uitdaging biedt op ieders niveau. De meeste klimmers trekken ook regelmatig naar de rotsen in de vrije natuur, waardoor klimmen terecht met duurzaamheid en avontuur gelinkt wordt.

Ga voor meer informatie naar: www.klimzaalbalance.be

Klimzaal Balance

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?