Nachttrein naar de Alpen

Komt de slaaptrein naar de Alpen terug?

Kunnen we straks vanuit Nederland weer met de slaaptrein naar de Alpen? Het lijkt er wel op. De Nederlandse Spoorwegen en de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB werken aan plannen om weer nachttreinen tussen Nederland en de Alpen te laten rijden.

Anderhalf jaar geleden vertrok de laatste nachttrein van Amsterdam naar de bergen. De Deutsche Bahn trok zich terug, omdat de nachttreinen niet meer rendabel waren. Wie nu met de nachttrein naar de Alpen wil, moet de trein naar Düsseldorf pakken en daar overstappen op de slaaptrein naar de bergen.

Nachttrein milieuvriendelijk alternatief voor het vliegtuig

Maar wellicht komt daar verandering in. De NOS en de Telegraaf melden dat er plannen zijn om de nachttrein van de ÖBB van Düsseldorf door te laten rijden naar Nederland. Daarmee willen de NS en de ÖBB tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar meer milieuvriendelijk vervoer binnen Europa. Door de nachttrein een nieuw leven in te blazen, hopen de ÖBB en de NS samen de concurrentie met het vliegtuig aan te gaan. Maar daarvoor hebben de verschillende spoorvervoerders wel elkaars hulp nodig.

Vanaf 2020 weer met de trein

Of de nachttrein er ook daadwerkelijk komt is nog maar te bezien. Eerst moet duidelijk worden óf een slaaptrein economisch haalbaar is. Daarnaast moeten de Oostenrijkse treinstellen ook geschikt worden gemaakt voor het Nederlandse spoor. Zelf heeft de NS geen materieel dat geschikt is om passagiers aan boord te laten slapen. Als alles helemaal doorgaat, kunnen we vanaf 2020 weer met de trein naar de bergen.

Bronnen:

Afbeelding:

NAC [CC BY-SA 4.0], from Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!