bergsteigerdorf kreuth

Kreuth in Duitsland wordt bergsteigerdorf

De Duitse gemeente Kreuth kan worden aangemerkt als bergsteigerdorf. De alpenvereniging DAV heeft dat bekend gemaakt. Kreuth is het vierde plaatsje in Duitsland dat zich bergsteigerdorf kan noemen.

In Kreuth is verheugd gereageerd op de benoeming, die voor de hele gemeente geldt. Daarmee kunnen ook de dorpjes Riedlern, Enterfels, Grüneck en Brunnbichl mee profiteren. De gemeente wordt omgeven door een aantal belangrijke toppen van de Beierse Vooralpen. Daardoor heeft de gemeente een veelzijdig aanbod aan tochten, zowel ’s zomers als ’s winters.

Cultuur en tradities in Kreuth

Kreuth onderscheidt zich daarin door een aanbod dat sterk is gericht op de natuur en oude tradities, in tegenstelling tot de rest van de regio, die meer op het snelle dagtoerisme is gericht. Door de benoeming van Kreuth als bergsteigerdorf leeft de hoop dat de ontwikkeling van duurzaam toerisme een impuls zal krijgen.

Benoeming tot bergsteigerdorf

De benoeming van Kreuth als bergsteigerdorf is overigens nog niet helemaal volledig. De gemeente voldoet aan alle eisen, maar de formele ondertekening van de oorkonde moet nog plaatsvinden. Waarschijnlijk gebeurt dat feestelijk ergens in het voorjaar van 2018.

Sleching en Sachrang

In het voorjaar van 2017 werd bekend dat Sleching en Sachrang ook al tot bergsteigerdörfer benoemd worden. Die benoeming wordt 21 juli aanstaande bekrachtigd met een handtekening onder de ‘Bergsteigerdorfer-Deklaration’. Om bergsteigerdorf te worden, moet een plaats of gemeente aan een streng eisenpakket voldoen. Bergsteigerdörfer zijn te vinden in Duitsland, Italië, Zuid-Tirol en vanaf 2018 ook in Slovenië.

Bron: Alpin.de 

Afbeelding: von deathmetalrockstar, via Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!