Het eens zo blauwe Lago Maggiore is nu vervuild door een laag drijfhout.

Lago Maggiore vervuild door drijfhout

Het eens zo blauwe Lago Maggiore is nu vervuild door een laag drijfhout.Een vakantie aan het strand van het Lago Maggiore nabij de Zwitserse plaats Locarno is sinds 6 oktober 2012 niet meer mogelijk. Het water dat normaal diepblauw gekleurd is, wordt vervuild door een dikke laag drijfhout. 

Het Lago Maggiore is een meer van 212 vierkante meter groot dat met de noordelijke helft in de Alpen ligt. Het meer is al sinds de negentiende eeuw een prachtige bezienswaardigheid, maar wordt nu getekend door een bruine laag drijfhout.

Het drijfhout is ontstaan door de verwoestende stormen die het afgelopen weekend door het gebied zijn getrokken. Veel van het hout is terechtgekomen in het meer en verzamelt zich nu langs de baai van het Lago Maggiore nabij Locarno.

“Dit is iets wat ik nog nooit gezien heb,” aldus verslaggeefster Anna W. “Wij maken veel wandelingen langs de kust, maar op dit moment is het een erg lelijk aanzicht.” De politie heeft barricades opgezet om te voorkomen dat het drijfhout de boten in de haven beschadigd.

Volgens de politie is de situatie onder controle en wordt het hout binnenkort verwijderd. Tot die tijd is de vakantieplek van zijn waarde beroofd.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer