Lange files verwacht voor aankomende wintersportvakantie

file door sneeuw foto horrapicsVakantiegangers die dit weekend op zoek gaan naar sneeuw in de Alpen of Pyreneeën kunnen terecht komen in lange files. Volgens de ANWB vertrekken ruim 180.000 Nederlanders uit de vakantieregio's midden en zuid richting de wintersportgebieden in Europa. Vooral reizigers die vrijdag 17 of zaterdag 18 februari weggaan kunnen in de Alpen of in het zuiden van Duitsland problemen tegenkomen. 

Onze buurlanden België en Duitsland vertrekken dit weekend ook richting de bergen om van hun voorjaarsvakantie te genieten. Hierdoor kunnen knelpunten ontstaan bij de A3/A9 Frankfurt – Neurenberg  - München, A7 Ulm – Kempten en de A8 Ulm -München – Salzburg. Ook bij de grensovergangen Füssen en Kiefersfelden kan het verkeer tijdelijk vastlopen. 

Een ander groot knelpunt is de route naar Tirol in Oostenrijk, maar automobilisten kunnen ook op vertraging rekenen op wegen naar de skigebieden in Vorarlberg en Salzburgerland. In Zwitserland wordt de meeste vertraging verwacht op de A1/A3 in de omgeving van Zürich, de A2 Bazel - St. Gotthardtunnel, bij knooppunt Härkingen en voor de St. Gotthardtunnel. Maar na zaterdag drie uur ’s middags zal daar waarschijnlijk de meeste drukte afnemen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.