File richting de Alpen

Lange weekendfiles wintersportgebieden verwacht

Voor degenen die van plan zijn om aankomende zaterdag op wintersport te gaan wordt aangeraden om rekening te houden met lange files. Daar waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID) voor. Met name in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk worden flinke files verwacht.

Mede door het slechte weer wordt in Frankrijk voor de snelwegen naar de wintersport zelfs een Zwarte Zaterdag voorspeld; er wordt veel regen verwacht. Vooral de wegen vanuit en richting de stad Lyon zullen muurvast staan, met op de A40 en A43 lange files. Vorige week liep de wachttijd op de N90 richting het populaire Val Thorens nog op tot vier uur.

Druk in Oostenrijk en Duitsland

Volgens de VID komt in Oostenrijk verkeer op weg naar het noorden op de Fernpas (B179) vast te staan, in Duitsland zal het vooral op de A7 (Ulm-Füssen) en de wegen vanuit München naar Oostenrijk druk zijn. Het is echter niet alleen het vertrekkend vakantieverkeer dat files tegen komt; ook de files voor terugkeerders zijn langer. In grote delen van Duitsland eindigt komend weekend de vakantie, waardoor er veel Duitsers op de weg terug zullen zijn.

Vorig jaar

Vorig jaar rond deze tijd waarschuwde de Verkeersinformatiedienst ook al voor verkeersdrukte rond het weekend. Op die zaterdag werden tussen 09.00 en 15.00 uur lange files verwacht op de wegen richting de wintersport gebieden in Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. De vakantiegangers hadden toen volgens de ANWB prima reisweer op weg naar de wintersportgebieden.

 

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.