langlauf-cross

Langlauf-cross populaire nieuwe wintersport

Langlauf-cross is een nieuwe variant op langlaufen. Beoefenaars volgen geen spoor in de sneeuw. Ze gaan over een parcours met schansen, drempels en scherpe bochten.

Een nieuwe wintersport

In deze variant is langlaufen niet het gebruikelijke 'rustig' volgen van loipe. Het tempo over het parcours ligt hoog en er zijn verschillende hindernissen te nemen. In Berner-Oberland wint de sport snel aan populariteit. In Schönried bij Gstaad is zelfs de eerste permanente langlauf-crossbaan geopend.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


Kenmerken van Langlauf-cross

Balans, beweeglijkheid en verschillende technieken zijn belangrijk bij de nieuwe sport. De hindernissen maken langlauf-cross avontuurlijk en divers. Langlauf-cross moet de sport vernieuwen en dat lijkt te lukken, het aantal langlauf-crossers groeit sterk. Vooral kinderen voelen zich aangesproken in de nieuwe sport.

Langlauf-cross wereldkampioenschap

Er wordt druk gediscussieerd over de mogelijkheid om een wereldcup te organiseren. De snelle groei van de sport is te danken aan een eerste wedstijd tijdens de laatste olympische spelen voor de jeugd. Hierna werd in het Lötschental tijdens de Helvetia Nordic Games een wedstrijd georganiseerd. Sindsdien lijkt de trend niet te stoppen. 

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!