Langlaufen

Langlaufen op een vliegveld of race-circuit

LanglaufenLanglaufen in de Duitse steden Berlijn en München, het behoort allemaal tot de mogelijkheden deze winter. De auto's die normaliter over het racecircuit van de Nürburgring in Berlijn scheuren maken plaats voor ski's.

Er zijn twee verschillende loipes aangelegd van respectievelijk 3,5 en 5,5 kilometer. Gebruik ervan is gratis en het benodigde materiaal is op locatie te huur. Ook kun je op de startbaan van de voormalige luchthaven Tempelhof op de latten staan. Het vliegveld is nu ruim een jaar open voor publiek. Skaters, fietsers en wandelaars hebben dankbaar bezit genomen van de start- en landingsbaan. In de winter is dit grootste groene gebied van Berlijn met zijn 5 kilometer lange baan een ideale plek voor langlaufers.

Niet alleen in de hoofdstad zijn er gebieden omgetoverd tot langlaufparcours. Bij Schlosspark Nymphenburg in München ligt ten westen van de kasteelmuren een loipe van 4 kilometer in de vorm van een acht. Dit park is aangelegd aan weerszijde van slot Nymphenburg en vormt samen met de schitterende tuinen en het jachtslot een harmonisch geheel.

Niet ver hier vandaan, ten noorden van de hofgarten is ook in het bekende park Englischer Garten een langlaufroute te vinden. Ieder jaar wordt in dit grootste stadspark van Europa door langlaufers zelf een spoor gemaakt. In het bezit zijn van eigen materiaal is bij laatstgenoemde dus wel noodzakelijk. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer