Dalafdaling Zillertal Arena

Langste dalafdaling van Oostenrijk geopend in Zillertal Arena

De dalafdaling met het grootste aantal hoogtemeters (1930m !) in Oostenrijk is afgelopen week feestelijk officieel geopend in de Zillertal Arena. Voorheen hield deze dalafdaling naar Zell am Ziller op ter hoogte van de Wiesenalm op 1309m, waar een skilift je verder naar beneden bracht. Sinds dit seizoen is het mogelijk om via een nieuwe zwarte piste helemaal naar Zillertal af te dalen (570m hoogte).

Grootste hoogteverschil aan één stuk te skiën

Nergens anders in Oostenrijk kun je dit grote hoogteverschil aan een stuk skiën of snowboarden. De totale lengte van de dalafdaling is 10km. Van blauwe en rode pistes bovenin tot pittig zwart onderaan.

De Zillertal Arena heeft het geheel ‘Höhenfressertour’ gedoopt. ‘Hoogtemetervreters’ kunnen hun conditie testen door het traject aan een stuk af te leggen, of een sfeervolle tussenstop maken bij een bergrestaurant zoals op de Rosenalm (1744m). “Twintig jaar hebben we van deze dalafdaling gedroomd“, zegt Franz Kranebitter, CEO van het skigebied. “Vijf jaar geleden stonden alle lampen op groen en nu is de piste er eindelijk.“ De aankomende tijd is de afdaling ’s avonds sprookjesachtig verlicht om gasten en passerende automobilisten te trakteren op een spectaculaire aanblik.

De Zillertal Arena

De Zillertal Arena is de aaneengesloten wintersportarena van de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, Wald en Krimml/Hochkrimml. Het gebied strekt zich uit over vier bergruggen van het Zillertal in Tirol tot aan het Pinzgau in het Salzburgerland. Skiërs en snowboarders hebben de beschikking over 143km pistes in twee provincies. Zowel beginners als gevorderden halen hun hart op in dit wintersportparadijs. 51 skiliften overwinnen hoogteverschillen tussen 580 en 2500m. Het grootste deel van de skipistes ligt hoger dan 1500m. Kunstsneeuwinstallaties houden de afdalingen onder alle omstandigheden in topconditie. “De sneeuwzekerheid is groot in de Zillertal Arena. Dat maakt het een perfecte wintersportbestemming voor het hele gezin”, aldus Wintersportweerman Hajo Smit.

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen