Foto: A. Duarte. Ruine Ehrenberg

Langste hangbrug ter wereld komt in Oostenrijk

 A. Duarte. Ruine EhrenbergDe aan de rivier de Lech gelegen gemeente Reutte in de Oostenrijkse deelstaat Tirol heeft plannen om vanaf de zomer van 2014 de beide kanten van de Lechvallei te verbinden met een voetgangershangbrug. De lengte van de hangbrug zal 403 meter bedragen waardoor het bestaande record, dat van een 390 meter lange hangbrug in Japan, verbroken wordt.

Hangbrug tussen burchten

De hangbrug in Ruette zal twee burchten met elkaar verbinden, namelijk Ruïne Ehrenberg en Fort Claudia. De brug zal maximaal 110 meter boven de grond hangen. Door de LED-verlichting op de leuningen zal de brug ook ’s nachts goed zichtbaar zijn. Er mogen maximaal 500 mensen tegelijkertijd op de brug staan. Om dit te regelen komen er draaikruizen aan beide kanten van de hangbrug.Om van de hangbrug gebruik te maken wordt er volgens de plannen van de investeerder een vergoeding gevraagd van vijf of zes euro. De tickets kunnen tijdens de openingstijden worden gekocht bij de bezoekerscentra van de burchten. Buiten deze uren zijn automaten beschikbaar.

Nieuwe toeristische dimensie

Volgens Armin Walch, architect en voorzitter van Burchtvereniging Ehrenberg, mag de hangbrug wel tien jaar blijven hangen. “Het is een droom die in vervulling gaat.” Een investeerder zal het bouwproject financieren met 1,8 miljoen euro. “We zullen de investeerder met de beste hulp terzijde staan bij de uitvoering van dit nieuwe hoogtepunt”, aldus burgemeester Luis Oberer. “De hangbrug geeft toegang tot een nieuwe toeristische dimensie.”

Bron: stol.it

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.