Lawines in Franse skigebieden

De problemen met lawines in de wintersportgebieden in de Alpen zijn nog lang niet voorbij. In twee dagen werden populaire Franse wintersportgebieden getroffen door meerdere lawines. In Tignes kwamen veel mensen met de schrik vrij, maar bij Valfréjus zijn drie Nederlanders omgekomen. Twee van de drie vermiste Nederlanders werden al snel gevonden. De zoektocht naar de derde verliep ruim anderhalve week zonder resultaat, maar afgelopen zondag vonden twee pistewachten hem onder de sneeuw met een lawinehond.

Geluk op blauwe piste

Op dinsdag werd een blauwe piste in het populaire skigebied bij Tignes getroffen door een lawine. In eerste instantie werd er gevreesd voor een groot aantal slachtoffers en reddingswerkers sloegen groot alarm. De blauwe piste werd veel gebruikt door skiklassen. Gelukkig bleek er niemand bedolven te zijn onder de sneeuw. De reddingsactie werd al snel weer afgeblazen.

Ongeluk off-piste

Nabij het Franse Valfréjus waren drie Nederlandse snowboarders minder fortuinlijk. Tijdens een off-pistetocht zouden de drie verdwaald zijn geraakt, waarna ze werden gegrepen door een lawine. De drie slachtoffers waren lid van de Nijmeegse studentenvereniging de Navigators.

Hier staat een overzicht met websites die het actuele risico op lawines in de verschillende berggebieden vertellen. 

Bronnen nu.nl: 8 maart 2017, 7 maart 2017

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!