De bestaande skilift op de Klein Matterhorn

Liften naar Kleine Matterhorn worden groter

Zermatt Bergbahnen gaat met ingang van deze zomer een aantal kabelbanen vernieuwen. Met de nieuwe liften moet de reis naar de gletsjer van de Klein Matterhorn sneller en comfortabeler worden. Deze zomer al start het werk aan de Hirli-skilift. Het wordt een zespersoons stoeltjeslift, waardoor de transportcapaciteit flink omhoog gaat. De nieuwe lift zou in het skiseizoen 2015-2016 al in bedrijf moeten zijn.

Hoogste gondellift van Europa

Niet alleen de Hirli-skilift wordt vernieuwd: er zijn ook plannen om een nieuwe gondelbaan naar de Kleine Matterhorn aan te leggen. In de zomer van 2016 wordt begonnen met de aanleg van de nieuwe lift. In die en de daaropvolgende zomers gaan de bouwers de hellingen op om de nieuwe lift te bouwen.

2000 mensen per uur naar Klein Matterhorn

De nieuwe lift wordt uitgevoerd met drie kabels, waardoor hij minder gevoelig is voor de wind. De 25 gondels zouden 28 zitplaatsen moeten krijgen. De nieuwe lift wordt een aanvulling op de al bestaande lift. Als de nieuwe lift in het winterseizoen van 2018-2019 open gaat, kunnen er 2000 mensen per uur naar de top van de Klein Matterhorn gebracht worden.

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen