Frozen Faith - Klein Matterhorn - Wallis - Zwitserland

Verhaal achter de foto: Frozen Faith, Klein Matterhorn, Wallis

Het waren twee heel leuke dames en toen nog van mijn leeftijd (begin 20). Uit Argentinië kwamen ze. Het was nog ver voor Maxima, maar haar uitstraling was alvast vooruitgesneld en ontmoette ik in de zomer van 1997. In tweevoud nog wel!

Of ik mee wilde naar Klein Matterhorn? Met de kabelbaan welteverstaan, want sportief waren ze niet, maar dat vergaf ik ze verdacht snel. Ik moest wel even slikken van de prijs, 56 Zwitserse Franc, een godsvermogen, waar ik toen zeker drie dagen van kon leven, maar een glimlach was al voldoende.

Tekst en foto: Frank Peters

Kabelbaan Klein Matterhorn

Voorafgaand aan onze toppoging dronken we nog een Patagonisch theetje en daarna vertrokken we voor mijn allereerste kabelbaan in de bergen. Altijd had ik gelopen, het pure bergleven geïdealiseerd, me principieel verzet tegen kabelbanen en vercommercialisering van de bergen, maar nu was ik in kabelbaanvaart onderweg naar de top, wederom opvallend snel zonder gewetensbezwaren en in gedachten al bij een heel ander hoogtepunt dan Klein Matterhorn. Soms kan het leven zo eenvoudig zijn.

Soms inderdaad, maar helaas niet altijd, want ergens onderweg ging het mis. Waar precies weet ik niet, maar nadat we boven waren leek de sfeer zo kil als de crucifix op de top. Suzanne was er niets bij en toen had ik echt nog geen mobiele telefoon.

Topkruis op de Klein Matterhorn

Mooi was het er wel. Als de wolken verdwenen spreidde het dal zich uit tot in de verte. Het kruisbeeld legde ik vast. Helaas heb ik de ‘exif’ gegevens niet meer van dit analoge beeld, maar waarschijnlijk heb ik F/8 gebruikt voor de beste optische kwaliteit van de lens. ISO 200. Polarisatiefilter om de blauwe lucht donkerder te maken en een sluitertijd van rond de 1/400ste sec, vanwege de grote hoeveelheid licht. Een zeer kortstondig moment in ieder geval, dat niet meer zou ontdooien, evenals de Argentijnse dames, die eigenlijk helemaal niet zo op Maxima leken. Onsportief bovendien. Smerige thee.

Volgende keer, zo nam ik me voor, zou ik weer lopend gaan, maar een volgende keer kwam er niet, althans niet lopend. Principes bevroren als het geloof op de top van Klein Matterhorn. Een anti-climax in alle opzichten, maar de foto nog altijd waard.

Locatie: Klein Matterhorn, Wallis, Zwitserland

Frozen Faith - Klein Matterhorn - Wallis - Zwitserland


Verhaal achter de foto – oktober 2013

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!