Berggeit via wikipedia

Man gaat als geit de bergen in

Thomas Thwaites heeft een paar dagen als geit geleefd. De Britse kunstenaar had arm- en beenprotheses waardoor hij op vier ‘poten’ kon lopen zoals een geit. Over zijn belevenis heeft hij een boek geschreven en tevens komt er een fotoexpositie in Londen.

Protheses voor poten

Het hele project heeft wel de nodige voorbereiding gekost. Zo zijn de prothese aangemeten en speciaal voor hem gemaakt. Thwaites heeft zitten twijfelen of hij een nep maag zou aanschaffen die het gras kon verteren, zodat hij net als de geiten gras kon grazen. Bovendien heeft hij met een deskundige op het gebied van het gedrag van geiten gepraat om meer over de dieren te weten te komen.

Leven tussen de geiten

De Brit heeft een aantal dagen tussen de geiten geleefd in de Zwitserse Alpen. Hij kon ze een kilometer bijhouden, voordat ze te snel voor hem waren. Het leven in het gras was goed te doen, maar de rotsachtige heuvels vond hij minder. “Als ik viel had ik geen handen die me konden opvangen.” In eerste instantie zou Thwaites ook bij de geiten overnachten, maar daarvoor bleek het te koud en te nat te zijn. Ook zagen de geiten hem niet als een van hun soortgenoten. “Ik bevond me op bijna het hoogste punt van de heuvel tussen alle geiten en er was een momenten waar ik zag dat alle geiten waren gestopt met kauwen en naar mij staarden. Ik was  tot dan toe helemaal niet bang geweest, maar op dat moment vielen hun scherpe, puntige hoorns mij op.”

De ervaring

In totaliteit heeft Thwaites zes dagen als een geit geleefd. Drie dagen bij de kudde en drie dagen in zijn eentje. De hele ervaring beschrijft hij als interessant. “Ik denk dat het misschien beter zou zijn om een eenvoudig leven te leiden.”

bronnen: metronieuws

Vice.com

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer