Tijdens de trek kan je met een Segway door de bossen rijden.

Met een Segway door de bergen

Tijdens de trek kan je met een Segway door de bossen rijden.Nabij het Zonneterras van Tirol, aan de voet van de bergketen Samnaugroep, kan je vanaf de Oostenrijkse dorpen Serfaus, Fiss en Ladis een ritje met de Segway maken. Een Segway is een soort scooter op twee parallelle wielen met ertussen een stavlak. Je kunt er uitstekend mee door de bergen trekken, zo blijkt uit het succes van de Segway tour.

De Segway komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar het diende als een persoonlijk vervoersmiddel voor korte, vlakke stukken. Sinds een jaar is er echter een model voor elk terrein, dat in de bergen ideaal is voor mensen die iets meer comfort wensen tijdens hun bergwandeling.

Deze Segway heeft speciale sensoren die de balans behouden, waardoor je gemakkelijk in evenwicht blijft. Toen het apparaat werd gepresenteerd, in 2006, bleek het zo geschikt voor de bergen dat er al snel Segway Trekking groepen werden gevormd.

Vanuit Serfaus, Fiss en Ladis kan je meegaan met een dergelijke trek. Je krijgt een korte instructie door een Segway-gids, waarna je begeleidt wordt door boswegen en over bergpassen. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)