Trouwen op de Zugspitze. Foto fkn

Met krulspelden de Zugspitze op

Trouwen op de Zugspitze. Foto fknHoewel de meeste stellen een traditionele aanpak van het huwelijk hanteren, laten Karsten en Janine Kube zien dat het ook anders kan. Om half drie 's ochtends opgestaan om met de krulspelden in Janines haar de hoogste berg van Duitsland te beklimmen. Acht uur later trouwden ze op de Zugspitze.

Het is niet de eerste keer dat ze de 2.962 meter hoge berg trotseerden. Al sinds een paar jaar reist het stel regelmatig naar Zuid-Beieren. "Toen hoorden we dat we daar boven ook konden trouwen," vertelt Karsten Kube. "Maar voor ons was het duidelijk: als we het doen op de Zugspitze, dan doen we het te voet!"

De familie, inclusief de 4-jarige dochter van het bruidstel had het makkelijker. Zij gingen met de tandradbaan omhoog en namen de trouwjurk en -kleding met zich mee. Janine kon zich dus direct omkleden. "Ik had de krulspelden bij het klimmen er wel in," vertelt ze.

's Avonds vierde het paar nog feest, maar dat mocht niet al te lang duren. "We zijn allemaal ontzettend moe," aldus Karsten aan het begin van het feest.

Bron: merkur-online.de

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!