MS-patiënten gaan de Mont Ventoux op

Op 11 juni 2016 zal de zesde editie van Klimmen tegen MS plaatsvinden. Het evenement dat vijf jaar geleden begon als een kleinschalig initiatief van een aantal vrienden, is uitgegroeid tot het grootste Nederlandse sportevenement op de Mont Ventoux.

Klimmen tegen MS

In 2014 gingen de meeste deelnemers naar de top van de Mont Ventoux, namelijk meer dan 800 mensen. Bij elkaar werd toen een record bedrag opgehaald van €850.000. Dit geld gaat naar onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose. Geld voor onderzoek is altijd hard nodig. Toch is geld in zamelen niet het enige doel van Klimmen tegen MS. Ook draagt het evenement bij aan de bekendheid van de ziekte MS. Door naamsbekendheid wordt de ziekte makkelijker bespreekbaar en komt de strijd tegen MS op de agenda.

Inspannende beklimming

Het beklimmen van de Mont Ventoux is een grote inspanning. Het wordt door veel mensen gezien als een van de meest uitdagende beklimmingen in Frankrijk, maar met een goede training moet het goed te doen zijn. Wil je jezelf echt uitdagen dan kun je misschien vaker de Mont Ventoux beklimmen. Teams kunnen zich aanmelden met een actiepagina en zo sponsors werven. De inspanningsverplichting is €500, wat wil zeggen dat dit het minimale bedrag is wat de sporters op moeten halen.

MS-patiënten vormen een team

Elk jaar doen er ook speciale teams aan mee, die zelf een persoonlijke verbintenis voelen met de ziekte. Dit jaar is dat een team van MS-patiënten onder leiding van Van Broekhoven Fysiotherapie. die de 21 kilometer gaan wandelen. Zij willen onder begeleiding van fysiotherapeuten samen de berg op. Er wordt de patiënten een trainingsschema en voedingsadvies aangeboden door een sportdiëtiste. Ook wordt er gekeken naar de voeten en krijgen de deelnemers advies met betrekking tot de schoenen en eventuele zooltjes. Tenslotte wordt de conditie nog gemeten. Om te kijken of er nog meer belangstellende zijn, organiseert Van Broekhoven Fysiotherapie een informatieavond op woensdag 20 januari. Aanmelden kan voor 13 januari door een mail te sturen naar joyce@vanbroekhovenfysiotherapie.nl.

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt