coronamaatregel duitsland negatieve test

Naar Duitsland? Negatieve test mee!

Als Nederlander naar Duitsland? Dat gaat vanaf vandaag een stuk minder makkelijk. Wie vanuit Nederland Duitsland binnengaat, moet een negatieve coronatest kunnen laten zien.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Wie naar de oosterburen wil, moet een test van maximaal 48 uur oud kunnen laten zien. Daarnaast moet de reis vooraf online worden aangemeld. Studenten, mensen die in het grensgebied werken en daarom de grens moeten passeren of mensen die familieleden over de grens bezoeken, moeten een test van 72 uur oud kunnen laten zien. De maatregel geldt niet voor mensen die alleen door Nederland heen zijn gereisd en daardoor slechts kort in Nederland zijn geweest. Ook als je slechts op doorreis bent, hoef je de test niet te kunnen laten zien. 

De Duitse maatregel is een reactie op het snel stijgende aantal besmettingen in Nederland. Volgens de Duisters heeft het aantal besmettingen een kritische grens overschreden, en is Nederland daardoor een gebied met een hoog risico. Ook Tsjechië, Frankrijk en Polen gelden als gebied met een hoog risico.

Lockdown Duitsland

Overigens geldt voor heel Duitsland nog sowieso tot 18 april een strenge lockdown, vergelijkbaar met die in Nederland. Dat houdt in dat horeca dicht is en dat veel toeristische activiteiten niet mogelijk zijn. Sowieso wordt vakantie in het buitenland tot 15 mei afgeraden door de Nederlandse overheid.

De Duitse ingreep komt in een periode dat de maatregelen die de verschillende Europese landen nemen, weer sterk uiteenlopen. In Frankrijk geldt sinds 3 april weer een strengere lockdown, inclusief avondklok. Parken en andere openbare buitengelegenheden zijn open, maar horeca zit nog altijd dicht. In delen van Italië geldt ook een strenge lockdown, die in ieder geval nog tot 11 april zal duren. Engeland stevent juist weer af op versoepelingen.

Meer inspiratie

Rubriek: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?