nachttrein oostenrijk

Nachttrein naar Oostenrijk uitgesteld

Het zat erin, maar toch is het balen! De langverwachte nachttrein die tussen Nederland en Oostenrijk gaat rijden, is uitgesteld. Vogens de plannen zou de trein vanaf 13 december aanstaande gaan rijden, maar dat gaat niet door. Inderdaad, vanwege de coronacrisis.

Uitgesteld naar 2021

Hoewel in Nederland de maatregelen ietsje versoepeld zijn, geldt in Oostenrijk juist een strenge lockdown, die nog tot zeker half december zal duren. Daarom hebben de Oostenrijkse treinmaatschappij ÖBB en de NS besloten de invoering van de nachttreinen uit te stellen naar 2021. Echter, een precieze datum is nog niet gegeven. Daarvoor vinden de treinmaatschappijen de situatie nog te onzeker. Overigens, ook voor Nederlanders geldt dat Oostenrijk nog altijd een ‘oranje’ reisadvies heeft. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Een vakantietripje met de nachttrein zat er daarom toch al niet echt in.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Wat als je al geboekt hebt?

Maar wat als je al een kaartje hebt? Mensen die kaartjes hadden tot 10 januari 2021 kunnen die kosteloos laten annuleren bij het originele verkooppunt. Voor wie de reis wel noodzakelijk is, bestaat de mogelijkheid om met de ICE naar Düsseldorf te reizen en vanaf daar met de Nightjet van ÖBB verder te reizen.

Meer informatie over bijvoorbeeld het annuleren van een treinticket vind je op de website van NS International.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen