nationale feestdag zwitserland

Nationale feestdag in Zwitserland

Op 1 augustus viert heel Zwitserland feest. Deze datum is afgeleid van een van de eerste verdragen tussen de drie kantons Uri, Schwyz en Unterwalden, die de kern vormen van het huidige Zwitserland, dat in de loop van ruim vijfhonderd jaar is ontstaan.

De feestelijkheden worden in de gemeenten zelf gevierd. En sommige gemeenten vieren de nationale feestdag met vuurwerk. En dat is een prachtig gezicht in de bergen. De dorpen worden versierd met vlaggen en bakkers bakken broodjes met de Zwitserse vlag er op. De feestdag is dus een dag bomvol Zwitserse tradities. 

In 2023 wordt er tijdens de nationale feestdag van Zwitserland weer volop feest gevierd. Na jaren van kleinere evenementen door de coronacrisis, is er weer genoeg te doen! Bekijk hier een lijst met activiteiten.

Waarom op 1 augustus?

De datum van 1 augustus is een belangrijke datum in de Zwitserse geschiedenis. Op 1 augustus 1291 ondertekenden de drie kantons Uri, Schwyz en Unterwalden, de 'Bondsbrief'. Een document dat nog altijd min of meer als het oprichtingsdocument van Zwitserland wordt beschouwd. Hoe dat zit, lees je hier

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer