De Ben Macdui in de Schotse Hooglanden

Negen Belgen ingesneeuwd op Schotse berg

De Ben Macdui in de Schotse HooglandenDinsdag hebben reddingswerkers negen Belgen gered van de Ben Macdui, de op één na hoogste berg van Schotland. De bergwandelaars werden verrast door een pak sneeuw tijdens een trektocht. In maart was het nog ruim 23 graden in Schotland, maar deze week begon het ineens flink te sneeuwen.

De groep van drie mannen en zes tieners van 14 tot 16 jaar waren een kampeertrektocht aan het maken door natuurgebied de Cairngorns. Toen het maandagmiddag plotseling hard begon te sneeuwen, besloten ze hun tenten op te zetten. De volgende dag bleek er echter ruim een meter sneeuw te zijn gevallen. Via een sms naar een Schotse vriend konden ze de hulpdiensten waarschuwen.

Volgens Andy Todd, coördinator van de reddingsactie, hadden de Belgen geen fouten gemaakt. “Niemand had kunnen voorspellen dat het winterweer zo snel zou optreden. Ze wisten waar ze waren, hadden het juiste materiaal en maakten de juiste beslissingen.” De helikopter kon de groep snel lokaliseren omdat ze hun locatie zeer nauwkeurig hadden doorgegeven.

Bron: De Standaard

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!