klimroutes kaunertal oostenrijk

Nieuw klimmerspardijs in het Kaunertal

Het Oostenrijkse Kaunertal wordt een waar klimmersparadijs. In het komende seizoen wordt er een nieuw klimgebied geopend met vijftien klimroutes. Daarnaast staan er nog een klettersteigroute en een uitzichtplatform op de planning! 

Uitzicht op de waterval 

De nieuwe routes en het uitzichtplatform worden gebouwd op een steenworp afstand van de dorpskern van Feichten: in en rond de Verpeilschlucht. Die kloof is nu al een van de hoogtepunten van een wandelroute door het hele Kaunertal. Hoog boven het beekje dat door de kloof stroomt, hangt namelijk een hangbrug die nu al een spectaculair uitzicht biedt op het dal. Dat uitzicht wordt nog beter, want aan het einde van de hangbrug opent aan het begin van het wandelseizoen een uitzichtplatform. Het nieuwe platform geeft je een kijkje diep in de kloof, inclusief de waterval. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Nieuwe klim- en klettersteigroutes

Vanaf de hangbrug wordt het uitzicht trouwens ook wat leuker, want de nieuwe ‘klettergarten’ die in de loop van dit wandelseizoen open gaat, zou goed te zien moeten zijn vanaf de hangbrug en de trappen die vanaf de brug omhoog voeren. De klettergarten krijgt vijftien routes, qua moeilijkheidsgraad variërend van 4 tot 5c. Van de grond tot aan de top ben je zo’n twintig tot vijfentwintig meter onderweg. 

De nieuwe klettersteigroute zou ook dichtbij Feichten moeten komen, op de Seitwand. Het wordt een route voor gevorderden: niveau C-D. Is dat nog wat hoog gegrepen? Ook dan kun je genieten van de route, want de Seitwand is vanuit Feichten goed zichtbaar. Oftewel: als je vanuit het dorp omhoogkijkt, kun je de klettersteigers goed volgen. 

Natuur en plezier in balans

Het Kaunertal is al een bekende en zeer geliefde bestemming. Niet vanwege de grote toeristenresorts of iets dergelijks, maar juist vanwege de stilte en de natuur. Maar de rotswanden in het dal nodigen ook uit tot mooie klimtochten. De nieuwe klimroutes moeten de mogelijkheid geven om daarvan te genieten, maar zonder dat de natuur in het gedrang komt. 

In 2021 kreeg het Kaunertal namelijk nog een prijs van de VN omdat de balans tussen duurzaamheid en toerisme zo goed is. Daarom wordt alles op alles gezet om alle nieuwe routes zo aan te leggen dat de natuur er niet onder te lijden heeft. 

 

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?