kaunertal oostenrijk

Kaunertal wint toerisme-onderscheiding van VN

Het Oostenrijkse Kaunertal heeft de onderscheiding Best Tourism Villages van de Wereld Toerismeorganisatie van de VN gekregen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan toeristenbestemmingen die niet alleen een oed aanbod hebben, maar ook duurzaam zijn.

Het is de eerste keer dat de Wereld Toerismeorganisatie van de VN deze onderscheiding uitreikt. De uitreiking is onderdeel van een initiatief dat het internationale toerisme moet verduurzamen, maar ook kleinschalige regio’s moet laten meeprofiteren van al ie reizigers. Bestemmingen met minder dan 15.000 inwoners werden beoordeeld door een jury van experts op de volgende gebieden: culturele en natuurlijke hulpbronnen; economische, sociale en ecologische duurzaamheid, maar ook op zaken als veiligheid in infrastructuur. Je moet er als toerist immers wel kunnen komen. 170 bestemmingen uit 75 landen meldden zich aan, en 44 daarvan hebben de onderscheiding gekregen. Het Kaunertal was de enige Oostenrijkse vakantieregio die de onderscheiding in de wacht sleepte.


Wil je meer van dit soort tips? Of wil je tips voor mooie wandelingen en huttentochten? Volg ons op Facebook en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief, dan mis je niks!


Als onderdeel van een pilot-initiatief van de UN World Tourism Organization (UNWTO), werden in 2021 voor het eerst 44 geselecteerde bestemmingen voor plattelandstoerisme met een sterke focus op duurzaamheid bekroond met het zegel "Best Tourism Villages by UNWTO". Meer dan 170 bestemmingen uit 75 landen hebben zich aangemeld. Het Kaunertal in Tirol is de enige Oostenrijkse kandidaat die tot de winnaars behoort. Bestemmingen met minder dan 15.000 inwoners werden beoordeeld door een jury van experts op de volgende gebieden: culturele en natuurlijke hulpbronnen; economische, sociale en ecologische duurzaamheid; Toeristisch potentieel / ontwikkeling en regionale waardeketens; Bestuur; Infrastructuur en bereikbaarheid; Gezondheid en veiligheid.

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!