lechtal 4 elements

Nieuw outdoorevenement: Lechtal 4 Elements

In de bergen speel je altijd een beetje met de elementen, of je nu gaat wandelen, klimmen of mountainbiken. In het in het Oostenrijkse Lechtal geldt dat komende zomer nog wat meer dan normaal. Van 12 tot 16 juni wordt hier namelijk een nieuw buitensportevenement georganiseerd: Lechtal 4 Elements. Vier dagen vol outdooractiviteiten die helemaal in het teken staan van de vier elementen: lucht, water, aarde en vuur.

Elk element zijn eigen activiteit

Tijdens Lechtal 4 Elements kunnen bergliefhebbers kennismaken met alles wat de streek aan buitensportactiviteiten te bieden heeft. Deze activiteiten zijn stuk voor stuk verbonden aan één van de vier elementen, door buitensport te combineren met de natuurpracht van het dal. Voor het element lucht kan je bijvoorbeeld gaan klettersteigen bij de Simmswasserfall, een kunstmatige waterval van 30 meter hoog. Eenmaal hoog op de steile rotswand, met uitzicht op de waterval, voel jij je pas echt met de lucht verbonden. Wie op zoek is naar een adrenalinekick, kan daarnaast ook meegaan op de raft- en canyoningtochten door de Lech. Hierbij voert een ervaren gids je door nauwe kloven en wilde stroomversnellingen, en bij canyoning ook nog langs diverse watervallen. Dat water het element van deze activiteiten is, hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen.

Traditioneel staat aarde symbool voor het stabiele en tastbare. Voor dit element organiseert het Lechtal daarom een wandeling door de bossen van het dal. Tijdens deze tocht krijgen deelnemers van een heuse Lechtaler Kräuterhexe uitleg over alle flora langs het pad, met name de geneeskrachtige kruiden en planten. Zo Kan je al lopende helemaal opgaan in de bergnatuur, en de natuurlijke rijkdommen met al je zintuigen ervaren. Het element vuur vormt het sluitstuk van deze vierdaagse. Tijdens deze ‘Grill & Chill’ sluiten deelnemers de belevenisdagen af met een gezellig barbecue, rondom een knisperend kampvuur. Naast deze hoofdactitivteiten organiseert het Lechtal overigens ook nog een heel programma eromheen, met onder andere een bezoek aan de golfbaan een filmavond en diverse workshops.

Zo veel mogelijk lokaal

Lechtal 4 Elements is een initiatief van de vakantieregio Lechtal. Doel hiervan is om de Tiroolse regio extra op de kaart te zetten als duurzame outoorbestemming. Daarom maakt de organisatie bij de activiteiten zoveel mogelijk gebruik van lokale ondernemingen en producten. 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?