Lechtaler Skitouren Tage

Wintervakantietip voor toerskiërs: de Lechtaler Skitouren Tagen

Toerskiën, oftewel, op de ski’s omhoog, wordt steeds populairder. Niet zo gek ook, want al  toerskiënd kun je op veel plekken komen. Toerskiën combineert eigenlijk het mooiste van een aantal sporten. De rust van een bergwandeling of langlauftocht, de vrijheid van off-piste skiën en het avontuurlijke gevoel van alpinisme. Niet gek dat toerskiën daardoor steeds populairder wordt. 

Wie komend winterseizoen van deze sport wil genieten, moet naar het Lechtal in Oostenrijk. Daar vinden van 21 januari tot 29 januari 2023 de Lechtaler Skitouren Tage plaats. Een dikke week lang staat dus alles in het teken van toerskiën. Een mooie kans om je sporen in de verse sneeuw te trekken. 

Mekka voor toerskiërs

Tijdens de Lechtaler Skitouren Tage is het Lechtal even het mekka van toerskiërs. Bij elkaar worden er 116 routes uitgezet, voor beginners én voor gevorderden. En elk van die routes belooft een feestje te worden. Prachtige uitzichten, rust zoals je die alleen in de bergen kan vinden, en natuurlijk heerlijke poedersneeuw om door af te dalen. 

Cursussen voor beginners en gevorderden

Ook beginners zijn welkom bij de Lechtaler Skitouren Tage. Voor wie nog geen ervaring heeft met toerskiën zijn er cursussen waarbij je onder leiding van een ervaren gids de stijgvellen onder je ski’s kan plakken om je eerste kilometers als toerskiër af te leggen. Voorwaarde is wel dat je kan skiën, want je moet ook naar beneden. Ook als gevorderde kan je zeker nog wat leren. Bijvoorbeeld met een training waarmee je je techniek nog een beetje bij kan schaven, of met een lawinetraining. En natuurlijk is er een heleboel gezelligheid. 

 
 

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?