Krokodil-locomotief

Nieuw spoorwegmuseum in Graubünden

Krokodil-locomotiefEen nieuw spoorwegmuseum in Bergün (Graubünden) opent haar deuren op 2 juni a.s. Het museum ligt vlak naast de Albula Line van de Rhaetische Bahn en heeft diverse attracties voor families en spoorliefhebbers.

Zo vind je er de laatste krokodil-locomotief van de wereld en leer je over de historie van de Zwitserse spoorwegen. De krokodil-locomotief wordt zo genoemd vanwege de vorm, de 'neus' is namelijk erg lang in verhouding met de rest. Deze term werd voor het eerst gebruikt in Zwitserland.

Het nieuwe museum in het berggebied van Zwitserland zal in tentoonstellingen een blik werpen op het huidige Zwitserse spoor en dat van vroeger. Ook zijn er leuke attracties. Er is bijvoorbeeld een treinsimulator die je het gevoel geeft dat je een krokodil-locomotief bestuurt en er zijn workshops waar je treinmodellen in elkaar leert zetten. Kinderen leren spelenderwijs over het heden en verleden van het spoor. Bovendien zijn er genoeg verschillende treinen te zien in de showroom van het museum.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?