Mount Everst via Pixabay

Nieuw Virtual Reality-project op de Everest

De Everest beklimmen is voor velen een droom. In Films zoals Everest kun je een beetje meeleven met de waaghalzen die zich aan zo'n onderneming wagen. Maar het kan nog beter. Er liepen al diverse projecten om de bergen door middel van Virtual Reality de huiskamer in te brengen. Dutch Picture Industries is een kickstarterprogramma gestart om de Everest je huiskamer in te brengen.

Expeditie in april

In April gaat er een expeditie richting de Everest voor de eerste voorbereidingen van het VR project. De Ierse avonturier Noel Hanna zal de expeditie leiden. Sanen met zijn vrouw zal hij naar de top van de hoogste berg ter wereld klimmen. Dankzij een Virtual Realitybril kun jij ook deel zijn van de expeditie

Virtual Reality

Met een Virtual Realitybril op, is het net alsof je bij de expeditie op de berg aanwezig bent. Door het stimuleren van het zicht, gehoor en de tast, wordt je ondergedompeld in de ervaring. Doordat de klimmers live-uitzendingen vanaf de berg verzorgen, zal het zijn alsof je er echt helemaal bij bent. Ook het bereiken van de top zal live worden uitgezonden. De verzamelde beelden zullen later bewerkt worden tot een film die in het najaar van 2016 uit moet komen.

Dutch Pictures Industries

Dutch Pictures Industries heeft veel ervaring met filmprojecten op grote hoogte. Het productiebedrijf organiseerde al vier keer eerder expedities naar de Everest. Ook de korte film Balans is een voorbeeld van de producties van Dutch Pictures Industries. Die film werd in 2012 voorgedragen als de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Kickstarter

Wil jij dit project helpen mogelijk te maken? Doe dan mee aan het kickstarterproject. Deelnemers aan de campagne kunnen als eerste meedoen aan de VR expeditie. De campagne is hier te vinden.

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen