Nieuwe meren kleinarl

Nieuwe bergmeren in Oostenrijk

Het noodweer dat de laatste weken Oostenrijk teisterde, heeft blijvende sporen nagelaten. Bij Kleinarl in het Salzburgerland zijn twee nieuwe meren ontstaan door de regen. En wat betreft de burgemeester van Kleinarl, kunnen die blijven. Hij is zelfs al namen voor de nieuwe bergmeren aan het verzinnen.

Door het slechte weer in de afgelopen periode, ontstonden op tal van plekken in met name Salzburg en Tirol grote problemen. Er vielen slachtoffers door het noodweer en de schade is enorm. Door aardverschuivingen raakten wegen versperd. Vlakbij de Jägersee in Pongau raakten ook een aantal beken versperd. Daar ontstaan nu kleine meertjes. Op sociale media verschenen foto's van de nieuwe turquoiseblauwe meertjes. 

Nieuwe meren als toeristenbestemming

De burgemeester van Kleinarl vertelde tegen Oostenrijkse media dat de nieuwe meertjes meteen als toeristenbestemming worden aangeprezen. De Jägersee en de Tappenkarsee zijn al bekende toeristenbestemmingen en deze twee meren komen daar nog bij.  

Steeds meer meren in Salzburgerland

Het aantal meren in het Salzburgerland neemt toe. Inmiddels telt de deelstaat zo’n 600 meren, meer dan enkele tientallen jaren geleden. De belangrijkste oorzaak hiervan zijn de smeltende gletsjers. Toch zullen niet alle meren voor eeuwig blijven. Door erosie komt er steeds meer gesteente in de meren terecht, waardoor die steeds ondieper worden. Dat proces kan nog wel tienduizenden jaren duren. 

Bron: ORF.at

Afbeelding: Foto Evelyn-Theresia [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?