Wildsee

Zoek verkoeling in een bergmeer!

De hitte slaat toe. Ook in de Alpen wordt het heet. En wat is er dan lekkerder dan verkoeling zoeken aan een mooi bergmeer? We zetten vijf heerlijk koele bergmeren voor je op een rijtje. Voetjes in het water en droom lekker weg bij het zien van deze mooie bergmeren, waar in een hete zomer ook van alles te beleven is.

Het meer van Geneve

Het meer van Genève

Op het meer van Genève op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland is ook ’s zomers een hoop te beleven. Je kunt er zeilen, windsurfen, waterskiën, wake boarden, duiken en roeien. Wie het iets rustiger wil houden kan met de boot langs alle mooi plaatsjes langs het meer.

De Thunersee bij Interlaken

Interlaken, tussen de Thunersee en de Brienzersee

Als je naar Interlaken in het Berner Oberland gaat, kun je zelfs verkoeling zoeken in twee meren! Op het water vaart een historische radarboot, maar ’s zomers kun je er vooral lekker zwemmen. Kijk anders ook eens naar de speciale vaartochten over het meer.

Lago d'Iseo

Lago d'Iseo

Het Lago d’Iseo  is het warmste meer van Noord-Italië. De gemiddelde watertemperatuur is zo’n 14 graden celcius, maar dat kan ’s zomers oplopen tot wel 23 graden! Dit zorgt ervoor dat je er heerlijk kan zwemmen, maar je kan er natuurlijk ook zeilen en surfen. 

De Bodensee

De Bodensee

Ook aan de Bodensee is het ’s zomers goed toeven. Ook hier kan het water heerlijk warm worden.  Aan het strand van Friedrichshafen kun je lekker zwemmen, op het water ronddobberen op een luchtbed, maar ook een potje badminton, volleybal of voetbal spelen op het strand. Ook aan de kinderen is gedacht: er is een apart kinderzwembad met verwarmd water en voldoende speel-en klimmogelijkheden.

de Millstätter See

De Millstätter See

Aan de Millstätter See geen mooie zandstranden, daarvoor zijn de oevers te stijl. Maar het warme water van het meer is een paradijs voor sportvissers. Wie liever niet stil zit kan in het dal fietsend en wandelend aan zijn trekken komen.

 

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.