Nieuwe fotowedstrijd met thema 'fietsen in de bergen'

In de bergen gaan veel mensen wandelen of klimmen. Er zijn ook veel mensen die fietsen in de bergen. En speciaal voor deze fietsers hebben we een nieuwe winactie waarbij je het boek 'Mountain High - 50 legendarische fietstochten over de bergen van Europa' kunt winnen.

Wat moet je doen?

Stuur jouw mooiste in het thema 'fietsen in de bergen' in. Wij zetten alle ingezonden foto's op onze Facebookpagina. Je kunt je foto insturen via ons wedstrijdformulier

Hoe kun je winnen?

Op de foto moeten de bergen te zien zijn en minimaal één fietser. Vermeld bij je inzending ook duidelijk waar de foto is genomen. Uit de vijf foto's met de meeste likes kiest de redactie van Bergwijzer één winnaar die het boek thuisgestuurd krijgt.

Tot wanneer kun je mee doen?

De actie loopt tot en met 1 mei 2013.

We maken de winnaar op Facebook en in onze nieuwsbrief bekend. 

Over het boek Mountain High

In Bergen Magazine 1 van 2013 lees je een review van een van onze redacteuren.

Mountain High is het actueelste, uitvoerigste en mooiste eerbetoon aan de heuvels en bergen die heilige plaatsen in de wielerwereld zijn geworden. In dit boek zijn 50 legendarische Europese beklimmingen opgenomen die het toneel waren van sportheroïek en tegelijkertijd wonderen van de natuur zijn. Deze heuvels en bergen zijn bedevaartplaatsen geworden die iedere fietser of wielerfan op een dag wil bezoeken en bedwingen.

Het boek geeft bij elke route spectaculaire foto’s, kaarten, gedetailleerde profielen en praktische adviezen. De aantrekkelijk geschreven teksten van Daniel Friebe maken duidelijk waarom een klim het verdiende om opgenomen te worden en geeft een prachtige beschrijving van het majestueuze landschap, de heldhaftige daden van de grote wielrenners, de inspanning die geleverd moet worden en vreugde die wordt gevoeld bij het bereiken van de top. Met ruim 250 speciaal hiervoor gemaakte foto’s van wielerfotograaf Pete Goding is dit een unieke en prachtige gids voor de mooiste bergen van Europa.
Het is een ideaal boek voor zowel de geïnteresseerde lezer als de actieve fietser. Die actieve fietser kan de ervaren clubwielrenner zijn, maar ook de recreatieve fietsliefhebber die één grote uitdaging zoekt. Beklimmingen die worden besproken zijn iconen als de Alpe d’Huez, Col du Galibier, Mont Ventoux, Col d’Izoard en Col du Tourmalet uit de Tour de France, de Passo dello Stelvio, Passo Fedaia, Le Tre Cime di Lavaredo en andere heilige toppen uit de Giro d’Italia plus de formidabele Alto d’Angliru in Spanje, de Oostenrijkse Großglockner en 40 andere bergen die deel zijn gaan uitmaken van de wielerlegende.

Daniel Friebe

is een van de belangrijke Britse wielerjournalisten en met 30 jaar een jeugdige veteraan van tien Tours de France. Vijf jaar lang was Daniel redacteur Features van het tijdschrift Procycling, voordat hij in 2010 redacteur Europa werd. In 2008 werkte hij samen met wielersuperster Mark Cavendish aan de bestseller Boy Racer – My Journey to Tour de France Record-breaker.

Pete Goding

heeft als fotograaf van professionele wielerevenementen een grote naam. Hij krijgt de invloedrijkste persoonlijkheden uit de sport voor de lens en fotografeert tegelijk ontzagwekkend natuurschoon voor reis- en sportonderwerpen in tijdschriften over de hele wereld. Hij heeft via agentschappen en individuele opdrachten beeldmateriaal verzorgd voor een groot aantal Britse kranten. Tegenwoordig fotografeert Pete de Tour de France voor de Britse sporttak van Thomson Reuters.

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past