wandelroute Gschnitztal

Nieuwe gezinswandelroute in Tirol: een duik in de geschiedenis van het water

In mei 2022 wordt een nieuwe wandelourte in Tirol geopend: de ‘waterroute Gschnitztal’. Een route waarbij je een -denkbeeldige- duik neemt in de Tiroler waterwegen.

Water en bergen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op een nieuwe gezinswandelroute door het Gschnitztal in het Oostenrijkse Tirol kun je met het hele gezin ontdekken hoe diep die relatie teruggaat. Samen met de twee waterdruppels Gschnitzy en Gossy kunnen kinderen alles te weten komen over het water in de bergen.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


De wandeling begint in Steinach of Trins en volgt de loop van de Geschnitzbach door het dal naar Gasthof Feuerstein. Een tocht van ongeveer twaalf kilometer. Onderweg passeer je twee grote en avontuurlijke speeltuinen.

Het Gschnitztal is een zijdal van het Tiroler Wipptal en staat bekend om haar veelzijdigheid. Het dal is een Bergsteigerdorf, een titel waar alleen gemeentes die een bijzondere vorm van kleinschalig en duurzaam toerisme hebben. Het dal staat ook bekend om haar veelzijdigheid. Van uitdagende wandelroutes voor gevorderden tot gemoedelijke gezinswandelingen. Deze wandeling valt zonder meer in de laatste categorie.


Hou je van bergwandelingen langs het water? In Bergen Magazine 2 van 2022 wandelen we langs het water, terug naar de bron. Niks missen? Neem snel een abonnement.

BESTEL 


Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?