klettersteigen voor het hele gezin

Nieuwe klettsteig voor het hele gezin

Klettersteigen met het hele gezin. Dat kan in het Oostenrijkse Galtür. Daar is een nieuwe klettersteig geopend. De nieuwe route heet Kleiner Ballun en is uitgezet om kinderen vanaf acht jaar hun eerste schreden op de klettersteig te laten zetten.

100 meter hoogteverschil

De nieuwe route heeft 100 meter hoogteverschil. Als beloning heb je op de 2165 meter hoge top heb je uitzicht op Galtür en op de Silvretta- en Verwallmassief. De route heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad van A/B. langs de route loopt een doorlopende staalkabel en op veel plaatsen zijn er handgrepen, voetsteunen en haken. Zo wordt ervoor gezorgd dat de route voor iedereen toegankelijk is. Natuurlijk moet je wel zelf je uitrusting –Helm, handschoenen en stevig schoeisel- meenemen.  

Klettersteigen onder begeleiding

Om de nieuwe route nog toegankelijker voor iedereen te maken, kunnen gezinnen op maandagen onder begeleiding van een berggids op weg om kennis te maken met het klimmen en klauteren.

De nieuwe route is trouwens ook makkelijk te bereiken. Vanaf het bergstation van de Berkhahnbahn ben je in een paar minuten bij het begin van de route. 

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.