Snelheid op Franse wegen

Nieuwe maximumsnelheid op Franse wegen

Opletten op de Franse wegen. Daar gelden sinds 1 juli nieuwe maximumsnelheden. En dat betekent dat je dus even niet meer op de spreekwoordelijke automatische piloot moet rijden.

De nieuwe snelheidsbeperkingen gelden op de routes nationales en routes départementales buiten de bebouwde kom. Op de wegen zonder fysieke middenberm is de maximumsnelheid naar beneden bijgesteld, van 90 kilometer per uur naar 80. Daarmee willen de Fransen het aantal verkeersslachtoffers op deze wegen terugdringen. En dat betekent voor Nederlanders dus opletten!

Variabele maximumsnelheden

Sowieso moet je in Frankrijk altijd even op de maximumsnelheid letten, want die kan variabel zijn, naargelang de weersomstandigheden dat vragen. Bij regen is de maximumsnelheid op de autosnelwegen wat lager: van 130 naar 110.

Bijzondere verkeersregels in Frankrijk

Maar er zijn meer regels waar je op weg door Frankrijk rekening mee moet houden. Wist je bijvoorbeeld dat het gebruik van een koptelefoon in de auto ten strengste verboden is? En je teenslippers kun je ook maar beter verwisselen voor een paar schoenen als je achter het stuur kruipt. Meer bijzondere Franse verkeersregels zie je hier.

Milieuvignetten in Frankrijk

En we kunnen het niet vaak genoeg herhalen, let ook op de milieuvignetten die inmiddels op steeds meer plekken in Frankrijk worden ingevoerd.

Bron:

De Morgen

Meer inspiratie

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Afdalen van de vers geprepareerde pistes en als allereerste in het skigebied zijn. Het eerste spoor is voor jou!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.