Bergen ecrins

Nieuwe meerdaagse trailruntocht in Nationaal Park Écrins!

Er komt een nieuwe meerdaagse trailruntocht in de Écrins.  De trailtocht is mogelijk in 3 of 6 dagen, waarbij je overnacht in berghutten van de FFCAM. De Écrins waren al toegankelijk voor wandelaars, mountainbikers en ruiters, maar nu is trailrunnen voor het eerst toegankelijk in deze gepreserveerde omgeving.

De kleine Himalaya

De route loopt door de vallei Valgaudemar in de Écrins. Dit gebied, ook bekend onder de bijnaam ‘De kleine Himalaya’ is een van de meest ongerepte natuurgebieden van Frankrijk, waar tegelijk een uitgebreid netwerk van glooiende paden ligt, waarover je niet alleen prachtige wandeltochten kan maken, maar die ook geschikt zijn voor trailrunners!

Aangepaste voorzieningen in berghutten

Trailrunners hebben andere behoeften dan wandelaars, met name omdat ze veel lichter reizen. Daarom zijn er in de herbergen genoeg slaapvoorzieningen voor trailrunners. Ook wordt er in de berghutten langs de route rekening met de andere aankomst- en vertrektijden van trailrunners. Zelfs aan het eten wordt gedacht, want rennend en klimmend heb je ook behoefte aan andere voedingsstoffen! Kortom: de herbergen passen zich helemaal aan aan de behoeften van trailrunners! Daarnaast zijn er mogelijkheden om de tocht onder begeleiding van een gids te doen.

Meer informatie

Op de website van de Grand Tour des Écrins kun je de drie- of zesdaagse trailruntocht binnenkort boeken. Ook vindt je er gratis alvast praktische informatie zoals contactinformatie van hutten, kaarten, GPX-tracks, routebeschrijvingen, parkeerplekken en nog veel meer!

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!