Nieuwe regels voor Everest-klimmers

Het is druk op de hoogste berg ter wereld. Door de drukte neemt ook het aantal ongelukken op ’s werelds hoogste bergen toe. En dat betekent dat er ook weer dure en gevaarlijke reddingsoperaties ondernomen moeten worden om de onfortuinlijke bergbeklimmers uit de problemen te helpen.

De Nepalese overheid wil het aantal ongelukken op de Mount Everest terugdringen. Daarom maakt de overheid plannen om ervoor te zorgen dat er alleen nog mensen die bewezen hebben in staat te zijn hoge bergen te beklimmen naar de top van de Mount Everest kunnen. Met de plannen zou ook een einde komen aan allerlei recordpogingen op de hoogste berg ter wereld. De laatste jaren zijn er veel recordpogingen op de berg gedaan. Mensen die blind waren, ledematen misten of op zeer hoge leeftijd waren of juist heel jong, beklommen de berg.

8000'ers alleen voor de meest ervaren klimmers

Als het aan de Nepalese overheid ligt, worden alle 8000’ers in het land alleen nog toegankelijk voor mensen die bewezen met succes een Nepalese berg van 7000 meter of hoger beklommen hebben. Ook worden er leeftijdseisen gesteld aan de klimmers. Mensen onder de 16 en boven de 75 jaar oud zouden geen klimvergunning meer moeten krijgen. Dat heeft consequenties voor de ambities van 

Niet alleen klimmers zouden aan strengere eisen moeten voldoen, ook de sherpa’s en berggidsen moeten aan strengere eisen gaan voldoen om nog de hoge bergen in te kunnen. 

Bron: Himalayan Times

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen