Schützen-Panoramasteig Tulfes

Nieuwe rondwandelweg in Tirol: de Schützen-Panoramasteig bij Tulfes

Het Oostenrijkse plaatsje Tulfes is een nieuwe parnoramawandeling rijker. Een 4.5 kilometer lange rondwandeling waarbij je onderweg kan genieten van prachtige uitzichten over de bergwereld om je heen. 

De nieuwe wandelroute start bij het bergstation Tulfein en maakt vanaf daar een ronde over de flanken van de berg Glungezer. De tocht volgt delen van de al bestaande route Hirschvogelsteig, tot aan de Bärenbaderjöchl. Daar maak je een kleine lus, waarna je terugkeert richting het bergstation. Deels over dezelfde paden. Al met al een tochtje van ongeveer twee uur waarbij je zo’n 4,5 kilometer en 250 hoogtemeters aflegt. Daarmee is de route ook geschikt voor families met kinderen. 

Uitzichtroute 

De route is misschien niet de meest uitdagende route maar als je houdt van uitzichten waarbij je écht ver kan kijken, is deze route wel de moeite waard. Bij goed weer kijk je zo het Inntal in, of nog verder naar de toppen van de Karwendel aan de andere kant van het dal. 
Wil je meer uitdaging, dan kan je de route ook makkelijk uitbreiden. De route sluit aan op meer lagnere of meer uitdagende wandeltochten in de omgeving, zoals een rondwandeling naar de Schartenkogel of de Glungezerhütte. 

Vernoemd naar de schutterij

De Schützen-Panoramasteig route is ontworpen en ontwikkeld dankzij een initiatief van de Speckbacher Schützenkompanie, oftewel de schutterij van Tulfes. De nieuwe route is dan ook vernoemd naar de schutterij, en de voorman van de schutters had de eer om de eerste grote wandeltocht over de nieuwe wandelroute te leiden.  

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)