treinverbinding Brussel Wenen

Nieuwe treinverbinding België - Oostenrijk

Goed nieuws! Al in januari 2020 start er een treinverbinding tussen Brussel en Wenen. De nieuwe verbinding is een intiatief van de Oostenrijkse ÖBB. Daarmee worden de nachttreinen richting de Alpen een nieuw leven ingeblazen. Tickets voor de nieuwe verbinding zijn te verkrijgen vanaf € 29.- 

Al in januari treinverbinding

De Nightjet tussen Brussel en Wenen gaat al vanaf 19 januari 2020 rijden. Dan rijdt de eerste trein vanuit Oostenrijk richting de Belgische hoofdstad. Als de totale dienstregeling is opgestart, rijdt de trein op maandagavond en donderdagavond van Brussel naar Innsbruck en Wenen, en op zondag en woensdag naar België. Vertrek is steeds rond 18.04 uur vanaf Brussel, rond negen uur de volgende ochtend komt de trein aan op de eindbestemming in Oostenrijk.

Aan boord kunnen 270 reizigers, die de keus heben uit één-  één-, twee- of driepersoons compartimenten, een rijtuig met coupés waar vier personen kunnen slapen en een couchette-rijtuig waar zes personen in kunnen. Daarnaast zijn er ook nog rijtuigen met gewone zitplaatsen.

Treinverbinding Oostenrijk - Nederland

In oktober werd ook al bekend dat er een nachttreinverbinding tussen Nederland en Oostenrijk komt. Die gaat pas eind 2020 rijden. 

Meer weten?

 

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)