Wandelen in de Vogezen

Nieuwe wandelgids: Wandelen in de Vogezen

De Vogezen worden vaak gezien als het meest dichtbijzijnde gebied waar je échte bergen tegenkomt. Het is de eerste plek waar de bergen boven de boomgrens uitkomen. De nieuwe wandelgids Wandelen in de Vogezen voert je daar in 16 wandelingen doorheen.

De nieuwe wandelgids Wandelen in de Vogezen bevat zestien wandelingen, waarvan er vier door de Elzas lopen. De routes zijn allemaal rondwandelingen die variëren in lengte van iets meer dan zeven kilometer tot 15,6 kilometer. De twaalf routes die echt de Vogezen aandoen lopen door de bergen en dalen van het Regionaal Natuurpark Ballons de Vosge, de andere vier lopen door het wijngebied aan de westkant van de Elzas.

De meeste routes lopen door de bergachtige oostkant van de Vogezen. Maar, ondanks de ruige omgeving zijn de routes nooit te stijl om gewoon te kunnen wandelen. Helm, klettersteigsets en andere uitrusting kunnen dus thuisblijven, maar tegelijk zijn de routes wel een leuke uitdaging om je uithoudingsvermogen en conditie op de proef te stellen. Want op heldere dagen, kijk je vanaf de toppen boven de boomgrens zo richting de buurlanden, of ver in Frankrijk zelf.

En gun je je kuiten een dagje rust, dan zijn de routes langs slingerende riviertjes en beekjes door groene dalen wat je zoekt. Of je kan een van de wijnstadjes in de streek tegen de Elzas aan bezoeken.

De wandelgids Wandelen in de Vogezen wordt uitgegeven door One Day Walks publishing, een uitgeverij gespecialiseerd in wandelgidsen. Andere wandelgidsen zijn voor bestemmingen in Zweden, Frankrijk, Griekenland, Spanje en Nieuw-Zeeland.

De wandelgids Wandelen in de Vogezen kost € 15,95.  ISBN: 9789078194378

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?