Wandelroute Waldviertel Niederosterreich Lebensweg

Nieuwe wandelroute door het Oostenrijkse Waldviertel

In het zuiden van het Oostenrijkse Waldviertel, een streek van de deelstaat Niederösterreich is een nieuwe wandelroute volledig opgeleverd. De nieuwe wandelroute moet ook een wandelroute door het eigen leven worden. Vandaar dat de route ‘Lebensweg’ gedoopt is.

De route loopt door het zuiden van het Waldviertel. De 260 kilometer lange route is een ontstaan doordat er een verbinding is gelegd tussen de al bestaande routes door het Ysper-Weitental en Kremstal. Zo is een lange route ontstaan die volgens de routemakers uitnodigt om te reflecteren op het leven.

Wandelroute door het hele leven

De wandelroute voert in veertien dagen door de bossen van Neder-Oostenrijk. Na twee weken heb je een soort achtje gelopen door de regio. Elke etappe kom je langs een of meer bijzondere en bezienswaardige plaatsen, die ter plekke, maar ook op de kaart en in de wandelgids met een hartje staan aangegeven. Alle veertien etappes zijn gekoppeld aan fases van het leven. Zo is er een etappe in het thema van geboortes, gevolgd door een etappe die gaat over de eerste levensjaren, maar ook het einde van het leven en wat er daarna gebeurt, komen aan bod. Zo loop je door het hele leven.

Geen vast begin- of eindpunt

Dat betekent echter niet dat je de route per se van een vast begin- of eindpunt moet beginnen. De route bestaat uit twee grote lussen, waardoor je de route van elk gewenst punt kan beginnen. Dat maakt het ook makkelijker om zelf te kiezen waar je de nacht door brengt én het maakt het mogelijk om een stukje van de route te lopen, en later eens terug te komen. Wel moet je zelf als je spullen meenemen, want georganiseerd bagagevervoer is er (nog) niet.

Wandelgids en dagboek in één

De bijzondere plekken waar je langs komt, staan ook aangegeven in het “TourenTAGEbuch”, je wandelgids en dagboek in één. In het boek staan niet alleen de route met alle highlights aangegeven, maar er is ook ruimte voor persoonlijke aantekeningen over dingen die je je bedenkt of die je meemaakt tijdens de wandeltocht. Om je daarbij op weg te helpen, staan er ook reflectieve vragen in het boekje.

Meer weten over de Lebensweg in Oostenrijk? Op de site van de wandelsroute Lebensweg vind je meer informatie over het TourenTAGEbuch, en kaarten van de verschillende etappes. 

 

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt