Nog een plaats voor Fjällraven Polar 2016

Een tijdje geleden maakte we bekend dat je mee kon doen met de selectie van de Fjällraven Polar 2016. Deze week heeft Fjällraven 24 deelnemers geselecteerd die aankomend jaar meedoen met de vierdaagse sledetocht. De eerste twaalf personen gaan mee, omdat ze de meeste stemmen hebben verzameld. De andere twaalf de persoon hebben de jury overtuigd door op de meeste originele manier zijn of haar passie voor de Polartocht laat zien.

Amsterdam mee op de tocht

Ook een Nederlander is aanwezig bij de Polar 2016. De Amsterdammer Awi Rabelista wist de internationale jury te overtuigen met zijn inspirerende video. Hierdoor is hij één van de twaalf personen die gekozen zijn vanwege hun originele filmpje. De overige deelnemers van de expeditie komen onder andere uit Scandinavië, Polen, De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Zuid-Korea. 

Je kunt nog meedoen

Er is goed nieuws voor de mensen die helaas geen ticket hebben weten te bemachtigen. In januari wordt er een speciale competitie georganiseerd door de flagship store van Fjällraven in Amsterdam. Hier kun je het allerlaatste plaatsbewijs winnen. Houd daarvoor goed de website van Fjällraven in de gaten, want binnenkort verschijnt daar meer informatie.

Fjällraven Polar 2016

Fjällraven Polar 2016 is een vierdaagse sledetocht over bergen en toendra’s voor zowel mannen als vrouwen zonder expeditie-ervaring. Maar liefst 210 sledehonden helpen je vooruit onder de meest extreme, arctische omstandigheden. Samen met ongeveer 25 andere avonturiers uit alle hoeken van de wereld ga je een uitdaging aan die je nooit meer zal vergeten. Naast de groep van 25 andere avonturiers gaan er ook 5 ervaren poolreizigers mee. Tevens wordt er voor professionele uitrusting gezorgd. De trektocht bedraagt ruim 300 kilometer en vindt plaats boven de poolcirkel van Noorwegen naar de Jukkasjärvi in Zweeds Lapland.

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?