Bergvakantie Foto via pixabay

Onderzoek bewijst: een bergvakantie is goed voor je!

We wisten het natuurlijk al, maar onderzoekers van de Universiteit van Texas hebben het nu ook bewezen: een vakantie in de bergen is beter voor je dan een strandvakantie. Zowel fysiek als mentaal.

Een vakantie is een tijd om van te genieten, maar ook om van na te genieten, met mooie verhalen en mooie vakantiefoto’s. Maar welke vakantie blijft beter in je geheugen hangen? Een actieve vakantie in de bergen, of een luiervakantie op het strand? Onderzoekers van de Universiteit van Texas zochten het uit. Ze interviewden 700 mensen van over de hele wereld en hielden bij hoe hun herinneringen aan hun vakanties bleven hangen.

Meer en betere herinneringen aan je bergvakantie

Wat bleek? De herinneringen aan vakanties in de bergen bleven beter hangen. Een bergvakantie zorgde er ook meer dan andere vakanties dat mensen hun werkperikelen achter zich lieten en echt even helemaal weg waren. Dat is voor een groot deel te verklaren door de lichamelijke activiteit. Doordat je tijdens je bergvakanties actief bezig bent, blijven de dingen die je doet, je beter bij.

Smartphone mee, maar laat je mail thuis

Een ander hulpmiddel om van je vakantie een blijvende herinnering te maken, is je smartphone meenemen.  Maar dan wel alleen om reisinformatie mee op te zoeken en mooie foto’s te maken. Want zodra mensen hun telefoon gebruiken om toch even snel naar hun mail te kijken, neemt de duurzaamheid van de vakantieherinneringen weer af.

Het onderzoek naar de onvergetelijke vakanties werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Texas, samen met de Duitse organisatie HomeAway. Bekijk hier meer resultaten van het onderzoek

 

Wil je meer inspiratie voor je eigen bergvakantie? Neem dan nu een abonnement op Bergen Magazine

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?